Kuvaus
Puolukkasuuhuuhde
Suun ja hampaiden terveydelle
- Puolukassa on fenolisia yhdisteitä eli flavonoideja, joista antosyaanit ovat tärkeimpiä
- Puolukalla on tutkimuksissa todettu olevan antimikrobisia, tulehdusta vastustavia ja antioksidanttivaikutuksia
Lisäaineeton ja pastöroitu suuhuuhde on valmistettu suomalaisesta puolukkamehutiivisteestä, josta on fermentoimalla poistettu luontaisia sokereita.
- Puolukkasuuhuuhde on hammaslääkäri Pirjo Pärnäsen kehittämä ja kliinisesti tutkittu suun terveyttä edistävä, täysin luonnollinen suuhuuhde
- Sisältää puolukan luontaisia antosyaaneja ja polyfenoleita
- Puolukkasuuhuuhde sopii päivittäiseen tai kuuriluontoiseen käyttöön
- Tuotetta ei kuulu niellä, mutta se ei ole vaarallista sillä kyseessä on täysin luonnollinen tuote
Puolukkasuuhuuhde
- Auttaa suun kuivuuteen merkittävästi lisäten syljen eritystä
- Monipuolistaa suun mikrobistoa ja edesauttaa hyvien bakteereiden kasvua
Kiinnostavaa tutkimusta puolukkasuuhuuhteen potentiaalisista terveysvaikutuksista
“HLT, FT, Pirjo Pärnänen osoittaa väitöstutkimuksessaan (Combining biochemistry to dentistry: from in vitro Candida glabrata observations to an in vivo clinical lingonberry application, 2020) muun muassa että:
Suun kliinisessä kokeessa fermentoitu puolukkamehu esti merkittävästi Candida-hiivasienten ja Streptococcus mutans -bakteerien kasvua. Myös ienverenvuoto ja näkyvän plakin määrät vähenivät. Pärnänen tutki puolukkasuuhuhteen vaikutuksia sekä laboratorio- kokeilla että kliinisesti suun hiivasienitulehduksissa esiintyvien Candida-lajien ja karieksessa esiintyvien mikrobien (Streptococcus mutans, laktobasillit) kasvua ehkäisevänä aineena. Suuhuuhde vähentää kariesriskiä ja ientulehdusta ja sitä on helppo käyttää omahoidon tukena.”
Lähteitä:
2. https://helda.helsinki.fi/handle/10138/315246
3. Pärnänen, P. A preparation for balancing the composition of the oral microbial flora. EP 2585087B1, 2017. https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/042308163/publication/WO2011157898A1?q=WO2011157898A1
4. Pärnänen, P.; Nawaz, A.; Sorsa, T.; Meurman, J.; Nikula-Ijäs, P. The Effect of Fermented Lingonberry Juice on Candida glabrata Intracellular Protein Expression. International Journal of Dentistry 2017; 6185395. https://doi.org/10.1155/2017/6185395
5. Hoornstra, D.; Vesterlin, J.; Pärnänen, P., Al-Samadi, A.; Zlotogorski-Hurvitz, A.; Vered, M; Salo, T. Fermented lingonberry juice inhibits oral tongue squamous cell carcinoma invasion in vitro similarly to curcumin. In Vivo 2018; 32: 1089-1095. https://doi.org/10.21873/invivo.11350
Pirjo A. (Vahvistettu asiakas - ostanut tuotteen) –
Pullo liian pieni, on hyvänmakuista.
Riitta P. (Vahvistettu asiakas - ostanut tuotteen) –
En ole huomannut mitään vaikutusta ainakaan lyhyemmällä käytöllä.
Marjatta (Vahvistettu asiakas - ostanut tuotteen) –
On tuntunut ihan hyvältä.
ANNE K. (Vahvistettu asiakas - ostanut tuotteen) –
Hyvä tuote, puhdistaa hyvin.
Eila (Vahvistettu asiakas - ostanut tuotteen) –
Todella hyvä tuote