Biomed Oy
Biomed Facebook Biomed Instagram
  • English
  • Tuotealueet ×

    10-08-2022

    Tämä tuote on taivaanlahja!

    Tämä tuote on taivaanlahja! Otan lounaan ja päivällisen yhteydessä ja oikein tunnen kuinka ruoka sulaa vatsassani. Ennen tuotteen käyttöä olin kärsinyt kauan erilaisista vatsakivuista ja pahasta närästyksestä. Ruokailujen jälkeen vatsa vaan paisui ja tuntui, että mikään ruoka ei sula. Nyt on ihana rauha vatsassa. Voin suositella todella lämpimästi ja itse olen tilannut jo seuraavan purkin!

    Sirkka N. (Vahvistettu asiakas - ostanut tuotteen)

    ActiveZyme Ruoansulatusentsyymi

    GluteenitonLaktoositonMaidotonVegaani
    (102 tuotearviota)
    (102 tuotearviota)

    41,50 

     


    Biomed ActiveZyme on ruokayliherkkyyksiin tarkoitettu vahva ruoansulatusentsyymi. Sen valikoidut entsyymit pilkkovat tehokkaasti gluteenia, maitoproteiinia, palkohedelmien hiilihydraatteja sekä muita vaikeammin sulavia ruoka-aineita. Katso lyhyt esittely ruoansulatusentsyymien toiminnasta:

    Pakkauskoko: 45 kaps.

    Parasta ennen: 13.10.2026

    Varastossa

    Tuotetunnus (SKU): 2183010 Osastot: , , , Avainsana tuotteelle GTIN: 6417152000347

    10-08-2022

    Tämä tuote on taivaanlahja!

    Tämä tuote on taivaanlahja! Otan lounaan ja päivällisen yhteydessä ja oikein tunnen kuinka ruoka sulaa vatsassani. Ennen tuotteen käyttöä olin kärsinyt kauan erilaisista vatsakivuista ja pahasta närästyksestä. Ruokailujen jälkeen vatsa vaan paisui ja tuntui, että mikään ruoka ei sula. Nyt on ihana rauha vatsassa. Voin suositella todella lämpimästi ja itse olen tilannut jo seuraavan purkin!

    Sirkka N. (Vahvistettu asiakas - ostanut tuotteen)

    Kuvaus

    ActiveZyme

    ActiveZyme on entsyymivalmiste, jonka entsyymit pilkkovat ruoan proteiineja, rasvoja ja hiilihydraatteja paremmin imeytyvään muotoon. ActiveZyme pilkkoo erityisesti viljojen gluteenia, maidon proteiinia ja laktoosia, mutta myös muita yliherkkyyttä aiheuttavia ruoka-aineita.

    BioBlend -merkityt entsyymit ovat erityisesti tasapainotettuja seoksia jotka säilyttävät aktiivisuutensa koko ruoansulatuskanavan matkalla.

    ActiveZyme on myös erityisen hyvä lisättäessä kasvisten määrää ruokavaliossa, tai mikäli kasvisten sulamisessa on ongelmaa. ActiveZyme sisältää ryhmän entsyymejä jotka pehmentävät kasvisten rakenteita tehden niistä helpommin sulavia. Näin arvokkaat ravintoaineet saadaan todella käyttöön.

    ActiveZyme hyödyntää Bio-Blend teknologiaa joka tarkoittaa että kukin tällä merkinnällä merkitty entsyymi sisältää samasta ryhmästä useamman entsyymilajin. Nämä toimivat kukin hieman eri pH-ympäristöissä varmistaen että tuote pilkkoo ruokaa alkaen mahalaukusta ja jatkuen ohutsuoleen ja paksusuoleen asti.

    Entsyymien aktiivisuus

    Entsyymien aktiivisuutta mitataan erityisillä mittayksiköillä jotka kertovat niiden tehosta. Yleensä ravintolisissä puhutaan milligrammoista tai mikrogrammoista, mutta entsyymien kohdalla paino ei kerro oikeastaan mitään. Siksi teho esitetäänkin erilaisilla kirjainyhdistelmillä kuten HUT, FIP tai GaIU. Näistä yksiköistä ei ole välttämätöntä ymmärtää sen syvemmin, mutta nämä yksiköt mahdollistavat tuotteen vertaamisen johonkin toiseen tuotteeseen kaupan hyllyssä.

    ActiveZyme on selvästi markkinoiden vahvin seuraavissa entsyymeissä:

    • Alfagalaktosidaasi (Palkohedelmät / ilmavaivat, turvotus)
    • Propyyliendopeptidaasi (Gluteenin pilkkoutuminen)
    • Ksylanaasi (Kasvisten pilkkoutuminen)

    Mahdollisia ongelmia aiheuttavien ruokien lisäksi ActiveZyme sisältää entsyymejä jotka pilkkovat kaikkia ruoan proteiineja, rasvoja, hiilihydraatteja sekä kuituja.

    Alfagalaktosidaasi
    900 GaIU

    • Pilkkoo yleisesti kaasua muodostavia hiilihydraatteja, erityisesti raffinoosia ja stakyoosia.
    • Erityisen hyödyllinen raakojen vihannesten ja palkohedelmien (pavut ym) kanssa
    • ActiveZyme sisältää enemmän Alfagalaktosidaasia kuin muut markkinoilla olevat tuotteet

    DPP-IV
    250 DPPU

    • Dipeptidyylipeptidaasi (DPP-IV) on on entsyymi, jonka tärkeimmät kohteet ovat gluteeni ja kaseiini
    • Auttaa viljojen ja maidon proteiinien sulamista
    • Huom! Keliaakikon tai maitoallergisen tulee edelleen välttää ko. ruoka-aineita, mutta entsyymi on avuksi jos tulee nautittua epähuomiossa maitoa tai gluteeniviljoja.

    Propyyliendopeptidaasi (PEP)
    60000 PPI

    • PEP on entsyymi joka on erikoistunut pilkkomaan aminohappo proliinia sisältäviä proteiineja. Gluteenin rakenne sisältää paljon proliinia joten PEP pilkkoo gluteenin tehokkaasti
    • Täsmäentsyymi vehnän, ohran ja rukiin sisältämälle gluteenille
    • ActiveZyme on ainoa valmiste markkinoilla joka sisältää tätä entsyymiä
    • Huom! Keliaakikon tulee edelleen välttää ko. ruoka-aineita, mutta entsyymi on avuksi jos tulee nautittua epähuomiossa gluteeniviljoja.

    Ksylanaasi
    15 500 XU

    • Ksylanaasi tehtävä on sulattaa kasvisten soluseinämiä
    • Erityisen hyödyllinen kun lisätään kasvisten määrää ruokavaliossa, tai kasvisten sulaminen on huonoa
    • Auttaa saamaan kasvisten sisältämät vitamiinit paremmin talteen
    • Vahvin pitoisuus markkinoilla (vrt. Digest Spectrum 10.000 XU)

    Laktaasi
    1500 ALU

    • Pilkkoo laktoosia (maidon sokeri)
    • Auttaa sulattamaan maitotuotteiden laktoosin

    Amylaasi Bio-Blend
    7800 DU

    • Ravinnon hiilihydraattien täytyy ensin pilkkoutua yksinkertaisiksi sokereiksi, jotta ne voivat imeytyä
    • Amylaasit ovat entsyymejä jotka pilkkovat ruoan hiilihydraatteja sokereiksi
    • Hiilihydraattien sulaminen on tärkeää, koska muutoin ne aiheuttavat mm. ilmavaivoja
    • Bio-Blend tarkoittaa usean eri amylaasin sekoitusta jolloin se toimii koko ruoansulatuskanavassa

    Proteaasi Bio-Blend
    60 000 HUT

    • Ravinnon proteiinien täytyy ensin pilkkoitua aminohapoiksi, jotta ne voivat imeytyä
    • Proteaasit ovat entsyymejä jotka pilkkovat ruoan proteiineja aminohapoiksi
    • Proteiinien pitää sulaa ensin aminohapoiksi, jotta ne voivat imeytyä
    • Bio-Blend tarkoittaa usean eri proteaasin sekoitusta jolloin se toimii koko ruoansulatuskanavassa

    Lipaasi Bio-Blend
    450 FIP

    • Ravinnon kokonaisten rasvojen täytyy ensin pilkkoutua rasvahapoiksi, jotta ne voivat imeytyä
    • Lipaasit ovat entsyymejä jotka pilkkovat ruoan rasvoja rasvahapoiksi
    • Bio-Blend tarkoittaa usean eri lipaasin sekoitusta jolloin se toimii koko ruoansulatuskanavassa

    Sellulaasi Bio-Blend
    420 CU

    • Sellulaasi pilkkoo selluloosaa, eli kasvikuituja
    • Kun kasvikuidut pilkkoutuvat kunnolla, tulevat kasvisten sisältämät ravintoaineet paremmin saataville
    • Bio-Blend tarkoittaa usean eri sellulaasin sekoitusta jolloin se toimii koko ruoansulatuskanavassa

    Hemisellulaasi
    25 HCU

    • Hemisellulaasi pilkkoo hemiselluloosaa, joka on yksi kasvien soluseinämien rakennusaine
    • Kun kasvikuidut pilkkoutuvat kunnolla, tulevat kasvisten sisältämät ravintoaineet paremmin saataville

    Glukoamylaasi
    15 AGU

    • Pilkkoo pitkäketjuisia hiilihydraatteja (tärkkelyksiä) glukoosiksi

    Invertaasi

    55 SU

    • Pilkkoo sukroosia (“pöytäsokeri”) glukoosiksi ja fruktoosiksi

    Maltaasi
    100 DP

    • Pilkkoo ravinnon maltoosia glukoosiksi

    Fytaasi
    10 FU

    • Pilkkoo jyvissä ja siemenissä esiintyvää fytiinihappoa, joka on antiravinne
    • Parantaa mineraalien ja hivenaineiden biosaatavuutta

    ENTSYYMEISTÄ

    Entsyymit ovat biologisesti aktiivisia proteiineja. Niitä löytyy luonnosta joka lähtöön, koska ne ovat hyvin tarkkoja siitä mitä ne tekevät ja missä olosuhteissa. Entsyymejä löytyy luonnossa kaikenlaisia: purkavia, rakentavia, siirtäviä, muuntavia, yhdistäviä ja niin edelleen, mutta tässä kohtaa keskitymme ruoansulatukseen eli purkaviin entsyymeihin.

    Otetaan esimerkiksi gluteenia pilkkova propyyliendopeptidaasi. Siitä on helpompi puhua lyhenteellä PEP. Tämän entsyymin ominaisuus on löytää proteiineista kaikki sellaiset kohdat joissa on aminohappo nimeltä proliini.

    Kuten kuvassa oikealla näkyy, kun PEP osuus gluteeni-proteiinin läheisyyteen, se katkaisee proteiinin ketjun kaikista niistä kohdista joissa on proliini-aminohappo (P). Näin gluteeni ei ole enää gluteeni vaan se on ryhmä irrallisia peptidejä jotka sitten joutuvat muiden ruoansulatusentsyymien työlistalle, kunnes jäljellä on vain yksittäisiä aminohappoja jotka imeytyvät elimistön käyttöön.

    Kaikki ruoansulatuksessa toimivat entsyymit toimivat samaan tapaan. Ne kiinnittyvät juuri siihen ravintoaineeseen johon ne on tarkoitettu ja alkavat ”leikkelemään” kemiallisia sidoksia poikki. Ilman tätä työtä ruoka ei pilkkoutuisi riittävän pieniksi osiksi ja elimistö ei voisi käyttää niitä hyväkseen. Maailman paraskaan tehosekoitin ei pysty pilkkomaan ruokaa niin pieneksi että se imeytyisi sellaisenaan, vaikka se toki helpottaa entsyymien työtä jotka sitten tekevät sen tärkeimmän työn.

    Entsyymien ryhmät

    Ruoansulatusentsyymit ryhmitellään kolmeen pääkategoriaan, ja vaikka entsyymeillä on kaikennäköisiä nimiä, kuuluvat aina johonkin näistä kolmesta kategoriasta.

    Proteaasit
    Pilkkovat proteiinit aminohapoiksi

    Amylaasit
    Pilkkovat hiilihydraatit sokereiksi (myös kuidut katsotaan hiilihydraateiksi)

    Lipaasit
    Pilkkovat kokonaiset rasvat rasvahapoiksi

    BioBlend – teknologia

    BioBlend on Biomedin käyttämä edistyksellinen teknologia jossa yhdistetään kustakin entsyymikategoriasta sellaiset entsyymit joilla on hieman eri ”mieltymyksiä”.

    Alla olevat periaatteet pätevät kaikkiin Bioblend-entsyymeihin, oli kyse sitten proteaasista, amylaasista, lipaasista tai sellulaasista.

    pH-joustavuus

    Tärkein entsyymien toimintaa rajoittavat asia on ympäristön pH, eli happamuus. Jotkut entsyymit toimivat hyvin mahalaukun erittäin happamassa ympäristössä, mutta lakkaavat toimimasta ohutsuolen emäksisessä ympäristössä. Puolestaan ne entsyymit jotka olivat ’nukkumassa’ mahalaukun happamuudessa, aktivoituvat puolestaan ohutsuolessa. Tarvitaan siis sekoitus entsyymejä joista osa on aktiivisena mahassa, osa ohutsuolessa ja osa vielä paksusuolessakin. Laadukkaasti tehty entsyymivalmiste jatkaa työtään vielä kauan sen jälkeen kun ruoka on syöty ja siirtynyt mahalaukusta eteenpäin.

    Täydellinen sulatus

    Toinen rajoittava seikka on entsyymien tinkimätön tarkkuus siinä mitä ne tekevät.

    Otetaan esimerkkinä Proteaasi, eli proteiinia pilkkova entsyymi. Jollakin proteaasilla on kyky kiinnittyä ja purkaa sidoksia määrättyjen aminohappojen välistä, mutta sen kyvyt loppuvat siihen. Jos ruoansulatus nojaisi vain tähän yhteen proteaasiin, niin proteiinit eivät sulaisi kunnolla vaan työ jäisi kesken ja aiheuttaisi ongelmia.

    Kun katsotaan uudelleen samaa kuvaa kuin aiemmin, niin jos gluteenin pilkkominen jää vain PEP:n (mustat sakset) työksi niin sulaminen ei olisi täydellistä.

    Toisen proteaasin tehtävä (punaiset sakset) on pilkkoa toisia sidoksia. Tämä on tarpeen jotta kaikki aminohapot on erotettu toisistaan ja ne imeytyvät verenkiertoon. Todellisuudessa näitä erivärisiä saksia on useita jotta sulaminen on täydellistä.

    Bio-Blend varmistaa sen, että eri tavoin toimivia entsyymejä on riittävä valikoima jotta ravintoaineet tulevat pilkotuksi kokonaan.

    Ruoansulatusentsyymikapseli

    Ravintolisä
    45 kaps./22,5 g

    Suositeltava vuorokausiannos:
    1-2 kapselia 1-3 kertaa päivässä sellaisen aterian yhteydessä, jonka sulamista halutaan edesauttaa.

    Suositeltava vuorokausiannos (1-6 kapselia) sisältää:/Rekommenderad daglig dos (1-6 kapslar) innehåller:

    • Alfagalaktosidaasi/alfa-galaktosidas 900-5400 GalU
    • Laktaasi/laktas 1500-9000 ALU
    • DPP-IV 250-1500 U
    • Propyyliendopeptidaasi/prololylendopeptida 60000-360000 PPI
    • Ksylanaasi/xylanas 15500-93000 XU
    • Amylaasi/amylas BioBlend 7800-46800 DU
    • Sellulaasi/cellulas BioBlend 420-2520 CU
    • Proteaasi/proteas BioBlend 60000-360000 HUT
    • Lipaasi/lipas BioBlend 450-2700 FIP
    • Glukoamylaasi/glucoamylas 15-90 AGU
    • Hemisellulaasi/hemicellulas 25-150 HCU
    • Invertaasi/invertas 55-330 SU
    • Maltaasi/maltas 100-600 DP
    • Fytaasi/fytas 10-60 FTU

    Ainesosat:
    Alfagalaktosidaasi, laktaasi, dipeptidyylipeptidaasi-4, prololyyliendopeptidaasi, ksylanaasi, amylaasi, sellulaasi, proteaasi, lipaasi, glukoamylaasi, hemisellulaasi, invertaasi, maltaasi, fytaasi, kapseli (selluloosa, vesi).
    Vegaaninen.

    Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. Säilytettävä kuivassa ja huoneenlämmössä.

    Matsmältningsenzymkapseln

    Ravintolisä/Kosttillskott
    45 kaps./22,5 g

    Rekommenderad daglig dos:
    1-2 kapslar 1-3 gånger dagligen med en måltid.

    Ingredienser:
    Alfa-galaktosidas, laktas, dipeptidylpeptidas-4, prololylendopeptidas, xylanas, amylas, cellulas, proteas, lipas, glucoamylas, hemicellulas, invertas, maltas, fytas, kapsel (cellulosa, vatten).

    Den rekommenderade dagliga dosen får inte överskridas. Kosttillskott är inte ett alternativ till en mångsidig och balanserad kost eller en hälsosam livsstil. Produkten ska förvaras utom räckhåll för små barn. Förvaras torrt i rumstemperatur.

    Maahantuoja/Importör:
    Biomed Oy, Sirrikuja 4 D, 00940 Helsinki

    EAN: 6417152000347
    Tuotenumero: 2183010

    102 arviota tuotteelle ActiveZyme Ruoansulatusentsyymi

    Powered by
    4,6
    Perustuu 102 arvioon
    1-5 102:n arvosteluista
    1. Hyvin auttaa sulattamaan ruokaa

      (0) (0)
    2. Olen vasta muutaman kerran kokeillut. En vielä kunnolla osaa kertoa. Ei ainakaan pahentanut olotilaa.

      (0) (0)
    3. Todella tehokas apu ruoansulatus ongelmiin! Toimii 🙂

      (0) (0)
    4. hyvä tuote/ toimii

      (0) (0)
    5. Hyvä entsyymi.

      (0) (0)
    Lisää arvostelu
    ActiveZyme Ruoansulatusentsyymi ActiveZyme Ruoansulatusentsyymi
    Arvostelu*
    0/5
    * Luokitus on pakollinen
    Arvostelusi
    * Arvostelu on pakollinen
    Nimi
    * Nimi vaaditaan
    Lisää valokuvia tai videota arvosteluun

    Kysymykset & Vastaukset

    Ei kysymyksiä vielä

    Kysy kysymys

    Kaupan edustaja tai muut asiakkaat tulevat vastaamaan kysymykseesi.

    Kiitos kysymyksestä!

    Kysymyksesi on vastaanotettu ja siihen vastataan pian. Älä lähetä samaa kysymystä uudelleen.

    Virhe

    Warning

    Virhe kysymyksen tallentamisessa. Ole hyvä ja ilmoita tästä verkkosivuston ylläpidolle. Lisätietoja:

    Lisää vastaus

    Kiitos vastauksestasi!

    Vastauksesi on vastaanotettu ja julkaistaan pian. Älä lähetä samaa vastausta uudelleen.

    Virhe

    Warning

    An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: